Voordelen van het gebruik van LED-verlichting

- Dec 25, 2018-

LED-lampen voor plantengroei gebruiken LED's als lichtbron om planten te voorzien van de nodige lichtomstandigheden voor fotosynthese van planten in afwezigheid van zonlicht, zodat planten normaal of beter kunnen groeien. LED-lampen hebben de functie om wortels te versterken, groei te bevorderen, bloei en bloemkleur te regelen, fruitrijping te bevorderen, te kleuren en de smaak en kwaliteit te verbeteren.


In de afgelopen jaren hebben nieuwe LED-verlichtingstechnologieën zich snel ontwikkeld. Als vierde generatie nieuwe lichtbronnen hebben LED's veel verschillende kenmerken dan andere elektrische bronnen, waardoor ze de eerste keuze zijn voor energiebesparende en milieuvriendelijke lichtbronnen.


Vergeleken met de vorige drie producten zijn LED-lampen voor groeilampen krachtiger en efficiënter, en tegen lagere kosten besparen ze energie en genereren ze minder warmte. Door minder warmte kan het plantenlicht dichter bij de plant komen zonder zich zorgen te maken dat de planten worden verbrand. Hierdoor kunnen LED-lampen de groei van planten effectief bevorderen, dus LED-lampen voor plantengroei worden overal in de wereld op grote schaal toegepast.


LED-plantenlampen hebben ook de volgende kenmerken: het golflengtetype is rijk, wat samenvalt met het spectrale bereik van fotosynthetische planten- en fotomorfe formatie; de spectrale golfbreedte is halfbreed smal en kan worden gecombineerd om zo nodig zuiver monochromatisch licht en samengesteld spectrum te verkrijgen; Bestraling van gewassen; kan niet alleen de bloei en vruchtvorming van het gewas aanpassen, maar ook de planthoogte en de voedingsstofsamenstelling van de plant regelen; het systeem heeft minder warmte en neemt minder ruimte in beslag, en kan worden gebruikt in het meerlagenteelt stereosysteem om een lage warmtebelasting en miniaturisatie van de productieruimte te bereiken. .


De voordelen van een LED-lichtbron zijn een hoog lichtrendement, een lange levensduur, veiligheid en betrouwbaarheid, milieubescherming en energiebesparing, dus het vooruitzicht van LED in de verlichtingsmarkt zal meer zorgen baren.