Effecten van fotoperiode op groei en ontwikkeling van groenten

- Dec 06, 2018-

Het fenomeen fotoperiode is de reactie van groei en ontwikkeling van groentegewassen (bloemknopdifferentiatie, spiertrekkingen en bloei) tot de relatieve lengte van dag en nacht. Dagelijkse lichturen hebben betrekking op de ontwikkeling van planten en de opbrengstvorming. Groentegewassen kunnen worden onderverdeeld in groenten voor de lange termijn, voor korte en middellange maaltijden, afhankelijk van de eisen van groei en bloei en de duur van de zonneschijn.

1, groenten voor de lange termijn: langere zonneschijn (meestal 12 ~ 14 uur of meer), om de bloei van de plant te bevorderen, korte dagen om de bloei te verlengen of niet bloeien. Het is een groente op lange termijn met kool, kool, mosterd, radijs, wortel, selderij, spinazie, sla, tuinbonen, erwten, groene uien, uien, enz.


2, groenten voor de korte termijn: kortere zonneschijn (over het algemeen minder dan 12 tot 14 uur) om de bloei van de plant te bevorderen, niet te bloeien of de bloei te verlengen bij lange dagen zonneschijn. De groenten voor de korte termijn omvatten cowpea, linzen, prei, loofah, spinazie, schimmel en laatrijpe sojabonen.


3 middelgrote groenten: kan bloeien onder langere of kortere zonneschijn. Onder de medium-light groenten zijn: komkommer, tomaat, bruine bonen en vroeg rijpende soja. Dergelijke groenten vereisen geen strikte belichtingstijd, en zolang de temperatuur geschikt is, kunnen de resultaten in het voorjaar of de herfst worden gebloeid.

De lengte van het licht is gerelateerd aan de vorming van sommige groenten. Bijvoorbeeld, de vorming van aardappelknollen vereist kortere zonneschijn, en de vorming van bollen door uien en knoflook vereist een lange zonneschijn.