Hoe geweldig is het LED-plantenlicht?

- Dec 04, 2018-

Voor de ontwikkeling van plantenlampen, vertrouwen we op het systeem van zonnestraling en fotosynthese van planten. Daarom moet voor de LED-lichtbron ook worden uitgegaan van de spectrale analyse van de LED. Men kan zien dat de golfvorm van elke golflengte enkelvoudig glad is en geen andere rommel heeft. De golfmorfologie ligt dicht bij de piekgolflengtevorm van fotosynthese van planten en kan meerdere banden verschaffen. De combinatie.


Afhankelijk van de kenmerken van het absorptiespectrum van verschillende planten, worden de LED's van verschillende golflengten gecombineerd om een meerbands kunstmatige stralingsbron te vormen. De combinatie van golflengte en de hoeveelheid straling is gerelateerd aan plantensoorten en de stralingsenergie van LED's van verschillende golflengten. Het is gerelateerd aan de stralingskenmerken van de LED zelf. Het stralingsrendement van de LED hangt samen met de kwaliteit van de verpakkingsfabriek. Fysieke analyse is vereist om de passende combinatie te bepalen.


Het spectrum van de LED-installatielamp is vergelijkbaar met dat van het plantenpigmentabsorptiespectrum, maar de LED-installatielamp kan niet worden geïmiteerd door het pigmentabsorptiespectrum, waarnaar moet worden gerefereerd door de Mokley-curve en wetenschappelijke experimenten.