Hoe kruiden te drogen

- Nov 23, 2018-

Dragon, laurier, munt, lavendel, rozemarijn, citroenmelisse en lobulaire kruiden, zoals tijm, geschikt voor luchtdroging. Takjes of takken worden gebundeld voor voldoende ventilatie. Grote, dichte bundels kunnen schimmel en verkleurde bladeren vormen. Droog de takken, laat ze liggen en wikkel ze losjes in een fijne doek of tissue zak om stof en vallende bladeren of zaden te voorkomen. Gebruik geen plastic zakken, die de ontwikkeling van schimmels kunnen bevorderen.

De droogtijd is afhankelijk van de grootte en vochtigheid van de takken. Gemiddeld zijn zeven tot tien dagen toegestaan. Het doel is om 70% van het watergehalte te verwijderen; wanneer ze worden verbrijzeld, klinken de bladeren als cornflakes.

Je kunt ook kruidenzaden zoals venkel, peterselie, koriander en peterselie drogen. De zaadkop is ongelijk volwassen; zodra het grootste deel van het hoofd bruin is, oogst met ongeveer 2 voet stengel of zo lang mogelijk. Bundel vier tot vijf en bedek het hoofd met een mousseline of papieren zak en hang ze ondersteboven.