Hoe maak je droge kruiden

- Dec 17, 2018-

Droog voedsel is een relatief gemakkelijke en goedkope manier om de houdbaarheid van het product, met name voor kruiden kruiden. Het is ook een geweldige manier om het nemen van een eenvoudiger, gezonder en meer milieuvriendelijke levensstijl, omdat droge kruiden meer vitaminen en mineralen zonder chemische toevoegingen behouden kunnen.


Het is belangrijk om te kruiden oogsten op het juiste moment. In de meeste gevallen de bladeren zorgen voor de smaak van de kruiden en moeten worden gepickt voordat de bloemen ontwikkelen. In de vroege ochtend na de dauw verdampt, oogsten op warme, droge dagen. (Gebruik DIY kruiden markeringen gemaakt van naaldhout te maken gemakkelijker oogsten!) Het is het beste te plukken en bereiden een kruid voor het drogen van elke keer. Gooi beschadigde of zieke bladeren. Groot blad kruiden zoals salie en munt uit de stengel afschilferen. Maar laat het kleine veer kruid op de stengel tot het drogen voltooid is.


Effectief drogen is meer afhankelijk van voldoende droge, frisse lucht dan warmte. Welke drogen methode u ook kiest, het is ideaal voor een goed geventileerde plaats in direct zonlicht.