Negatieve effecten van overvolle kweektenten Onvoldoende, ongelijke verdeling van plantbenodigdheden

- Sep 04, 2019-

De essentiële plantensoorten waar ik het hier over heb, zijn water, luchtcirculatie en vochtigheid, evenals de warmte van de led-ontwikkelingslampen waar de kweektent om vraagt.


Het is logisch dat als je zoveel flora in de kweektent gaat proppen, sommige van deze flora niet de juiste hoeveelheid essentiële ingrediënten krijgen, met name warmte en mild, om de reden dat het kleinere plantenleven uiteindelijk worden geblokkeerd door middel van de grotere.


Het hebben van een grotere vegetatie in de kweektent kan ook concurrentie voor lucht veroorzaken, naast voor water en het inerte groeimedium.


Snellere verspreiding van plantenziekten en parasieten

Het interieur van een krappe kweektent, met nauwelijks enig gebied tussen de potten, betekent dat de bladeren nauw met elkaar in contact komen. dit betekent dat parasieten, ziekteverwekkers, schimmels en verschillende gevaarlijke micro-organismen moeiteloos van blad naar blad kunnen gaan of van stengel naar stengel.


Voordat je het weet, moet vegetatie die tot dezelfde rij of kolom behoort, allemaal aangetast of ontstoken zijn.


Eventuele vernietiging van planten

De ergste en meest voor de hand liggende uitkomst van een overvolle ontwikkeltent zou het verlies aan vegetatie kunnen zijn. dit gebeurt als de geïnfecteerde vegetatie niet zo snel mogelijk wordt geïsoleerd of ontworteld, of als er geen insecticide of antischimmelmiddel wordt bespoten of snel op die gewassen wordt uitgevoerd.