Het verschil tussen EVA-schuimkatoen, EPE-parelkatoen en spons

- Oct 10, 2019-

EPE (Expandable Polyethylene), Polyethyleen, ook bekend als parelkatoen. Niet-verknoopte gesloten-celstructuur, het is een hoogschuimpolyethyleenproduct geproduceerd door extrusie met lagedichtheidspolyethyleen (LDPE) als de belangrijkste grondstof. Het is samengesteld uit talloze onafhankelijke bellen die worden geproduceerd door het fysisch schuimen van polyetheenlipiden met lage dichtheid. Het overwint de tekortkomingen van fragiel, vervorming en herstel van gewoon piepschuim. Het heeft vele voordelen zoals waterdicht en vochtbestendig, schokbestendig, geluiddicht, hittebehoud, goede plasticiteit, sterke taaiheid, recycling, milieubescherming, sterke slagvastheid, evenals goede chemische bestendigheid.


Spons is meestal door polyisocyanaat en polyolen als grondstoffen voor de synthese, de basisreactie is polyolen en polyisocyanaatproductie van polyurethaanreactie, veelgebruikte sponswetenschap genaamd polyurethaan zacht schuimrubber, polyurethaan is de levensduur van het meest voorkomende polymeermateriaal, veel gebruikt in de productie van verschillende "sponsproducten". Evenals schokdempers, gebruik van elastische materialen tegen wrijving.


EVA werd gesynthetiseerd door copolymerisatie van ethyleen (E) en ethyleenacetaat (VA). EVA wordt gekenmerkt door een goede zachtheid, rubberachtige elasticiteit, goede flexibiliteit bij -50 ℃, goede transparantie en oppervlakteglans, goede chemische stabiliteit, anti-veroudering en ozonbestendigheid, en geen toxiciteit. Het heeft een goede mengeigenschap met vulstof en een goede kleur- en vormeigenschap. EVA kan worden gebruikt voor spuitgieten, extrusie, blaasvormen, kalanderen, rollende kunststof vacuüm-warmgieten, schuimen, coaten, smeltlassen, lassen en andere gietprocessen, kan worden gebruikt als bouwmateriaal zoals waterdicht, brandstichting, geluidsisolatie en andere functies.


De verschillen tussen de drie zijn voornamelijk als volgt:

1, met het blote oog kan anders zijn, spons algemeen enigszins geel, zeer elastisch, relatief gezien dan deze drie licht. EVA is een beetje hard, meestal zwart, dat is de zwaarste van de drie. EPE-parelkatoen is over het algemeen wit, wat heel gemakkelijk van spons te onderscheiden is. Het maakt niet uit hoe u op de spons drukt, deze keert terug naar de oorspronkelijke staat.

2. EPE-parelkatoen is golvend en ziet eruit als veel schuim dat aan elkaar plakt. Het is heel licht.